The True Bypass

Press


Review: Upsala Nya Tidning

This review has been taken from Upsala Nya Tidning where it was published on June 4 2014.

The True Bypass - No Hero Sound (3 / 5)

Planerna var storslagna när Enköpingssonen Thomas Isberg släppte den självbetitlade debuten "The True Bypass" 2002. Varje spår på skivan var titeln på kommande album. Nio inklusive titelspåret. Efter elva år släpps nu skiva nummer två. Soundet är fortfarande lågmält och trevande. En del indieproduktionseffekter har skalats bort till förmån för en rakare popmusik som kan komma att utvecklas till något riktigt fint på projektets följande sju album.
Bästa låt: "Sparks"

/ Andreas Jakobsson

Review: Rockfoto

This review has been taken from rockfoto.se where it was published on April 30 2014.

The True Bypass - No Hero Sound (6 / 10)

Thomas Isbergs soloprojekt The True Bypass släpper efter elva år uppföljaren till den självbetitlade debuten. Albumet No Hero Sound låter som en varm sommarbris. Mjuka gitarrtoner till känsligt framförda texter och en känsla av att själslig harmoni faktiskt är möjlig.

Det tio spår långa albumet på bara drygt 30 minuter är melankoliska, vackra melodier som ibland ger associationer till Jose Gonzales, ibland till Chris Isaak och ibland till en tv-serie som Twin Peaks. Det är klassisk singer/songwriter med sparsmakad ljudbild, där rösten ger bäring åt strängarna, och vice versa.

Albumet bärs fram av närvaron i Thomas Isbergs uttryck. Det är en skiva att varva ner till, att drömma sig bort till. En mitt-i-natten-musik att lågmält samtala till. Det enkla konceptet skönsjungande man med gitarr funkar helt enkelt riktigt bra och det hörs att det har lagts ner själ och hjärta i den här comebackskivan.

Vesna Prekopic

Recommendation: Psychobabble @ Enköpings-Posten

This recommendation has been taken from the Psychobabble blog in the digital edition of Enköpings-Posten where it was published on April 27 2014.

Nya skivor...

[...]

The True Bypass – No Hero Sound
Thomas Isberg från Enköping med sitt The True Bypass följer upp 2002 års självbetitlade debut, på tiden kan man säga, men så kan det bli när annat i livet kommer emellan. Musiken är vacker, melankolisk och ibland snudd på naken, men samtidigt fylld av liv och rymd. Ljudbilden är kal, ärlig och ger en känsla av att vara inspelad live i en stor minimalistiskt möblerad stensal. Skivan upplevs bäst i lurar, först då upptäcker man alla nyanser och briljanta textrader. Tycker verkligen att ni skall ge den här skivan en chans, många gjorde det igår när han spelade live under Record Store Day på Enköpings Skivbörs. Där finns skivan i lager, kom in och lyssna eller styr mot http://se.thetruebypass.com/.

[...]

Stefan Polzer

Review: Blaskan

This review has been taken from Blaskan's Facebook page, where it was published on October 18 2013.

Ny musik av Micheles Kindh

Psynk - Gatufolk
@@@@
The True Bypass - No Hero Sound
@@@@

Per Baltzar heter artisten som döljer sig bakom namnet Psynk som med en gammal hederlig synt leker fram en del fina popsånger med smått subtila budskap. Livet verkar lite galant småputtra i hans musik. Det är ett fint exempel på hur mycket bra mogen popmusik som görs idag i Sverige - överallt finns artisterna. Här laddar jag min själ med snygga dynamiska låtar.

Samtidigt som dessa melankoliska americanasånger plötsligt uppenbarar sig i skogsglänta med det för mig nya bandet The True Bypass, som verkar finna sin egen stil med denna samling nya smått fantastiska låtar.

Jag blev glad över det faktum att just nu behöver jag höstliga nattliga sånger om kärlek och värme vilket finns i överflöd i dessa sånger.
Will Oldham och Simon & Garfunkel plus Tindersticks får jag i skallen. Två fina plattor som kommer förgylla livet igen.

Micheles Kindh